Plăci Aramidice

https://www.reinz-industrial.com/

1. Placi AFM 34

MATERIAL/PROPRIETATI REINZ- AFM 34 este un material de etansare fara azbest. Materialul pe baza de aramida se liaza la presiune si temperature ridicata cu materialele anorganice si alte material care substituie azbestul cu ajutorul clastomerilor sintetici. REINZ- AFM 34 nu contine nici un fel de material daunatoare sanatatii sau coloranti. REINZ- AFM 34 prezinta proprietati bune de alungire, compresibilitate si rezistenta la rupere. Materialul este ideal de utilizat in mediul lichid si gazos ca de exemplu: uleiuri, solventi, combustibili, ircon, gaze lichefiate, apa si amestec de apa cu antigel, solutie de sare si alte medii. Alte caracteristici care trebuie mentionate si pentru alte medii ar mai fi rezistenta la temperature extreme de ridicate, sub presiune si rezistent la rupere.

REINZ- AFM 34 la o temperatura de lucru de aproximativ 200 ⁰C se poate utiliza cu success ca un inlocuitor al placilor de etansare cu azbest (IT). 

DOMENIU DE UTILIZARE

 Garnituri gata stantate conform DIN si ANSI la flanse si utilaje: pompe si armaturi; racoarde la teava si alte utilaje in industrie; etansari cu suprafete mici cum ar fi racoardele tevilor de apa calda si gaze; radiatoare; motoare cu ardere interna. In general pretuntindeni unde sunt solicitari mecanice si termice ridicate.

Deoarece nu este daunator sanatatii se poate utiliza in industria alimentara si farmaceutica chiar si la etansarea mediilor de maxima puritate cum ar fi materia prima pentru vopsele, vitaminele, etc.

Temp. max/timp scurt 400⁰C 

Temp max/ de durata 250⁰C 

Presiune max. de lucru 150 bari

Placa: dimensiuni standard 1500x1500mm

Grosimea placii

0.30mm 0.50mm 0.75mm 1.00mm

1.50mm 2.00mm 3.00mm 4.00mm

5.00mm

Tolerante dupa DIN 28091 – 1

Alte grosimi si tolerante la comenzi special.

Atestate: DIN- DVGW- reg. nr.90.01e070/conform DIN 3535.6FA/autorizare pentru etansarea sistemelor de mediu gazos.

BAM- certificare de catre Societatea Nationala de Testare a Materialelor din Germania pentru etansarea oxigenului si hidrogenului la presiunea de 100 bari si 80⁰C.

HTB- autorizare de functionare la temperature inalta conform BS 6920, numar de inregistrare 9106501/SVGW- autorizare din partea Soc.Nat de Apa si Gaz Elvetia/ nr de inregistrare 91-037-37/UVV 29 – pentru gaze, AD-B7/certificate TUV/capacitatea de etansare a garniturilor cu guler metallic.

 

2. Placi AFM 37

Proprietăţi: 

REINZ – AFM 37 este un material de etanşare fără azbest. Materialul din fire de aramidă şi alte materiale de umplutură aliate cu ajutorul elastomerilor se recomandă la temperaturi înalte şi presiuni mari . Etanşează bine medii gazoase, şi lichide . Materialul este rezistent din punct de vedere termic.

Domeniu de utilizare:

Se foloseşte acolo unde presiunea de lucru este mică , în transformatoare , în compresoare , racoardelor de ţeavă , la motoarele cu ardere internă etc. Recomandat pentru etanşarea mecanismelor de acţionare , hidraulică , sisteme de răcire şi uleiurilor de motoare precum şi a materialelor de întreţinere. Se poate utiliza la etanşare la apă, antigel, freon, leşii şi solvenţi .

Atestate:

DIN – DVGW – Reg.Nr.90.02e070/conform DIN 3535,6FA / autorizare în etanşarea sistemelor cu mediu gazos. 

Formă de livrare:

Garnitură gata ştanţată după desen sau conform DIN şi ANSI.

Placă: dimensiune standard 1500 x1500 mm 

Grosimea plăcii

0,30mm 0,50mm 0,75mm 1,00 mm

1,50mm 2,00mm 3,00 mm

Toleranţe conform DIN 28091-1.

Alte grosimi şi toleranţe la comenzi speciale.

Temp. max./ timp scurt / 400⁰C 

Temp. max./de durată/ 250⁰C 

Presiune max. de lucru 100 bari

Valorile maxime ale pres. şi temp. nu se pot utiliza concomitent.

Toate datele tehnice şi recomandările prezentate au la bază vasta experienţă acumulată care s-a concretizat cu cele mai temeinice cunoştinţe dar nu poate servi ca şi garanţie din partea noastră. Datorită multiplelor aplicaţii: mediu, temperatură, presiune, montare şi exploatare, din datele de mai sus nu se pot trage concluzii precise privind comportamentul unei etanşări la aplicaţii concrete. Temp. max. de exploatare depinde de factorii de mediu şi de condiţiile de exploatare. În situaţii critice vă rog să apalaţi la specialiştii noştrii cu date concrete privind parametrii de funcţionare.

X